PODELI

 

 

 

Ništa od ugovora koji mu je ponudila Fudbalska asocijacija Engleske vrednog neverovatnih 10 000 000 evra, Dragan Stojković Piksi ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

 

Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS), planirana za petak 12. jul, sa glavnom temom status selektora Stojkovića nije zakazana!

 

Prema Statutu FSS, sednica mora da bude zakazana najmanje sedam dana pre održavanja. Budući da to nije učinjeno, nije teško izvući logički zaključak: čelnici našeg fudbalskog saveza su zadovoljni radom najbolje desetke srpskog fudbala, tj. Dragan Stojković ostaje selektor naše fudbalske reprezentacije.

 

Kao što je dobro poznato, Piksi je preuzeo reprezentaciju Srbije u martu 2021. godine. Njegov dolazak predstavio je pravo osveženje za srpski fudbal. Za kratko vreme je uspeo da deo svog ogromnog fudbalskog znanja prenese na fudbalere, te rezultati nisu izostali.

 

Srbija se direktno plasirala na Svetsko prevenstvo u Kataru, a posle pauze duge čak 24 godine i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, koje je još u toku.

 

Međutim, nešto slabiji rezultati od očekivanih, kojima je na prvom mestu kumovao nedostatak sporstke sreće i delimično ograničeni kapaciteti naših fudbalera nedovoljni da Piksijev poglad na fudbal pretoče u lepršave akcije na terenu, sa nestrpljenjem i radošću su dočekani od strane dežurnih kritičara najpopularnije sporedne stvari na svetu.

 

Njihove neargumentovane kritike i paušalne ocene brzo je utišala ponuda Fudbalske asocijacije Engleske upućena Draganu Stojkoviću da preuzme kormilo njihovog fudbalskog tima.

 

Mada su se Englezi plasirali u finale prvenstva, nezadovolnji bledim partijama čete Gareta Sautgejta, čelnici njihove fudbalske asocijacije su rešili da mu pre poslednjeg sudijskog zvižduka na finalnoj utakmici, dakle bez obzira na njen rezultat, pronađu zamenu.

 

Njihova jedina želja je bio upravo naš selektor. Razlog je jednostavan i potpuno razumljiv – želeli su da provere da li je uopšte moguće da tim sazdan od vrhunskih fudbalera, zvezda velikih evropskih klubova, igra bezidejniji i rastrzaniji fudbal nego onaj koji su prikazali pod vođstvom Sautgejta.

 

Srećom, mudrom odlukom glavnih ljudi FSS-a, ta želja im neće biti ispunjena. Takav fudbal nastavićemo da igramo i negujemo mi!