PODELI

Naim Leo Beširi (Beširević) Gej Goranac politikolog i političar, koji je želeo da ostane anoniman, od danas je zvanično deo uredničkog tima portala Zicer, koji u liberalnim krugovima važi za četnički Njuznet.

Beširi je jutros naprasno i bez najave banuo u našu redakciju i izjavio kako želi da postane urednik Zicera. Mi smo mu čestitali na originalnoj prvoaprilskoj šali i ponudili ga viskijem, na čega je on odgovorio da ne pije „ta okupatorska pića“ ali nema ništa protiv da mu naspemo čašu vina „Savino polje“ (inače prilično skupo i kvalitetno vino sa Hilandara) koje je ugledao u ormaru našeg glavnog i odgovornog urednika.

Beširević je objasnio da već duže vreme namerava da postane deo ekipe Zicera ali da je morao prvo da raskrsti sa svojom mračnom liberaškom prošlošću i eto ukazala se prilika baš za 1. april, da uhvati slobodno vreme a i simbolika je upotpunjena ( mada mu još uvek ne verujemo i mislimo da je ubačeni elemenat).

Da bi dokazao lojalnost Ziceru, Beširi/Beširević je obećao da će od danas pisati isključivo satirične statuse na društvenim mrežama.

Posle flaše vina „Savino Polje“ (inače litar košta 3900 dinara u patrijaršijskoj prodavnici na Terazijama, možda negde ima jeftinije ali ne verujemo). Beširi je otvorio dušu i rekao nam u poverenju da se on oduvek osećao kao Srbin jer kako kaže „Gorancu su Srbi, šta bi drugo mogli biti“ ali da je zbog prirode posla kojim se bavi, morao da simulira Albanca.

Odmah smo mu za probu dali nekoliko zadataka, da zvekne Šapića, Vučića, Brnabu, i sve po redu ali da zvuči kao liberaš, da ne bi izgubio svoju publiku na mrežama. Zauzuvrat Beširi nas je zamolio da ne objavljujemo da je postao deo uredničkog tima Zicera.

Mi smo ljudi od reči i kako smo se dogovorili, tako smo sve ispoštovali.