PODELI

 

Novinari Danasa nisu ni sanjali da to može da im se desi. U četvrtak posle posla novinari Danasa su napravili mali parti u redakciji za uspešan stoti grant koji su dobili.
Кada su se malo opustili, počeli su da puštaju ploče. Nekome je iz šale palo na pamet da slušaju ploču Vlade Georgieva unazad. Zatim je usledio šok, đavoljskim glasom se čulo „Кo kupi @OnlineDanas ruke mu otpale, sram da vas bude dok je svijeta i vijeka. Sram vas bilo životinje antisrpske

Gorili u sopstvenoj vatri

Ustaše obične, to ste, kukavkce i pičke obične

Jadovi prodani, bruke“.

Kako kažu iz uredništva lista „Danas“ od tad  su im se počele dešavati neobične stvari. Počeli su da im se masovno kvare kompjuteri, da pucaju sijalice, da im nestaje toalet papir, kafe aparat im se pokvario, neko im je izbušio gume na automobilima, mnogi u redakciji su naprasno dobili dijareju a nestalo toalet papira, pojedinim novinarima se u hodniku ukazao lično Sloba Milošević,  Draža Petrović se okliznuo na koru od banane i tako jako udario glavom od glavu koleginice da se istripovao kako je ponovo glavni urednik, te je odmah tražio povišicu plate, najgore od svega Barbina kletva je delovala i van redakcije tako da ni jedan Srbin više nije hteo da kupi njihove novine.
Novinari lista „Danas“ prosto ne znaju šta da rade.  Pokušavali su ponovo da slušaju Vladine ploče od početka, da bi skinuli kletvu, ali im nije uspelo. Tvrde da je sad još gore, svi su u redakciji počeli da pevaju njegovu pesmu „Zbogom ljubavi“, plašeći se da to ne znači zbogom zapadu i početku nove ljubavi prema Srbiji ili ne daj Bože Rusiji.
Kako saznajemo iz pouzdanih izvora bliskih Bezbednosno informativnoj agenciji i u mnogim drugim redakcijama sličnog ideološkog afiniteta došlo je do panike i straha da ih ne zahvati takozvana Barbina kletva.