PODELI

Kako nezvanično saznajemo u toku su radovi na uklanjanju Kuće cveća. Uklanja se navodni Titov grob a ceo kompleks će biti rekonstruisan i dobiće sasvim drugu namenu.

Naime, iako još niko od zvaničnika nije potvrdio ove informacije, radovi su uveliko u toku. Kuća cveća će biti rekonstruisana i pretvorena u muzej ŽRTAVA JASENOVCA ili muzej SRPSKE ISTORIJE.

Nije poznato šta će biti sa navodnim posmrtnim ostacima predsednika SFRJ Josipa Broza ali se pretpostavlja da će završiti na nekom Beogradskom groblju. Hrvatska nije izrazila želju da joj se isporuče posmrtni ostaci Josipa Broza ali je ambasador Hrvatske u Srbiji uložio oštru protestnu notu povodom najave izgradnje muzeja ŽRTAVA JASENOVCA navodeći da su to hrvatske a ne srpske žrtve te da Srbija nema pravo da ih prisvaja.

Postoje indicije da bi gradska vlast mogla umesto muzeja ŽRTAVA JASENOVCA od Кuće cveća napraviti MUZEJ SRPSKE ISTORIJE gde će počivati najveći srpski velikani od Stepe Stepanovića, Živojina Mišića, Radomira Putnika i ostalih. No za sad se samo zna da će Tito biti izmešten a Kuća cveća dobiti drugu namenu.