PODELI

Građanski pokret sudije Majića i Dragana Bjelogrlića ProGlas izneo je svoj politički program u tri tačke. ProGlas smatra da sadašnji sistem u Srbiji treba menjati iz korena.

– Treba početi od vrha države i crkve. Sadašnji predsednik je zlo. To svi znamo. Ali ne možemo odmah dovesti na vlast nekog ko bi bio apsolutno idealan i istovremeno prihvatljiv i narodu i zapadu, zato kao prelazno rešenje nudimo Miloša Jovanovića. On je kao fol patriota a ipak je prihvatljiv i nama liberalima i zapadu. – stoji u saopštenju proGlasa.

Iz ovog pokreta još dodaju da se i aktuelni patrijarh mora menjati jer se previše moli Bogu a to je kako kažu „tako retrogradno i nazadno“.

– Očekivali smo da patrijarh bude moderan, kako je najavljivano, da prihvati sve različitosti, a umesto toga smo dobili patrijarha koji je samo formalno roker a suštinski je običan kaluđer. Crkva po Srbiji vrši nezapamćen progon satanista i drugih slobodnomislećih ljudi a to ne priliči modernom patrijarhu. Zato je naša ideja da sadašnjeg patrijarha kao prelazno rešenje do Grigorija, zameni Matija Bećković. On je istovremeno i retro ali je i moderan pošto mu je ćerka Оlja Bećković.

ProGlas još naglašava da kada oni dođu na vlast ukinuće Dnevnik na RTS i umesto njega uvesti Utisak Nedelje a Olja Bećković će biti direktor RTS.