PODELI

Lider Srpske Desnice Miša Vacić preuzeće Savez Vojvođanskih Mađara, javljaju vojvođanski mediji na mađarskom jeziku.

Nakon smrti Ištvana Pastora lidera SVM, na skupštini SVM odlučeno je da se liderstvo tom strankom prepusti Miši Vaciću kao političaru koji je u stanju da dobije glasove za ovu stranku čak i u sredinama koje nisu ni čule da Mađari postoje.

– Odličili smo da poverimo liderstvo strankom iskusnom političaru Vaciću jer smatramo da će on doprineti jačanju naše stranke i samim tim doprineti boljem položaju Mađara u Vojvodini i na jugu Srbije. – rekao je poslanik SVM Balint Pastor.

Balint je naglasio da Mađarima uopšte ne smeta to što je Vacić desničar, naprotiv.

– Mi zapravo i želimo jednog takvog političara jer smo mi tradicionalno okrenuti u desnom pravcu i baš ćemo biti srećni što ćemo na čelo SVM dobiti jednog srpskog Orbana. – rekao je Balint.

Miša Vacić nije zatečen izborom za predsednika SVM.

– Pa šta da vam kažem. Kad Srbski nacionalisti ne mogu da se ujedine jer su kilavi ko babe, ne znaju da li će sami ili sa Đilasom, iako sam im ponudio blanko papir sa potpisom da napišu uslove i ja bi im pomogao jer imam ljude na terenu i jaku organizaciju, onda je bolje da budem lider Mađara desničara. U svakom slučaju ja nikad neću odustati od Kosova, nacionalizma i tradicionalnih vrednosti a siguran sam da i članovi SVM dele iste stavove. Sinergija će biti sjajna. Očekujem dobre rezultate na izborima. A győzelemhez – Éljen Szerbia és Orbán Viktor! – rekao je Vacić.