PODELI

 

Misterija neobjašnjivih radio signala koje je nedavno otkrio teleskop Parkes u Novom Južnom Velsu u Australiji je rešena. Više nije tajna koja nam je to poruka poslata iz pravca Proksime Кentauri, zvezde najbliže Suncu, udaljene samo 4,2 svetlosne godine od njega.

Iako se odmah po otkrivanju misterioznih radio signala, po običaju, krenulo u zataškavanje potencijalno najvažnije detekcije u dugogodišnjoj potrazi za vanzemaljskom inteligencijom, nezavisni lovci na vanzemaljce su zaslužni što je ceo svet saznao istinu.

Pošto su uspeli da dešifruju poruku utkanu u radio talase, oni su je odmah nesebično preneli svetskoj javnosti.

Naime, poruka se slobodno može podeliti u dva dela. U prvom delu se nalaze drevni kodovi poznatiji kao „Anđeoski božanski nacrt“, dok drugi deo sadrži obaveštenje o vremenu i mestu posete zvanične delegacije vanzemaljaca našoj planeti.

Vanzemaljci će posetiti Zemlju na Vidovdan, 28. juna ove godine! Ni mesto na koje će sleteti nije iznenađenje. Naravno, u pitanju je planina Rtanj. A da je ova vest provereno tačna, svedoče intezivne pripreme za svečani doček na Rtnju i njegovoj okolini. Postavljaju se ukrasni panoi, zastavice i transparenti sa prigodnim porukama upućenim gostima iz svemira.

Dobro došli, dragi gosti!