PODELI

Aleksandar Vulin otkrio je da većina botova koji negativno pišu o Srbiji zapravo nisu iz Srbije.

Prema Vulinovoj tvrdnji 80% botova koji pišu protiv Srbije na internetu su nalozi iz Hrvatske. U pitanju je specijalni rat hrvatske službe, koja je angažovala internet botove da pišu negativno o događajima u Srbiji i da se predstavljaju kao građani Srbije.

– Botovi na društvenim mrežama imaju uticaj. Kreiraju javno mnjenje. Prave trendove. Posle te trendove preuzimaju mejnstrim i prozapadni portali i prenose ih kao raspoloženje naroda. Tako se veštački kreira hejtovanje kod Srba prema sopstvenoj državi, njenim institucijama, pa na kraju i njenoj istoriji i tradiciji. – tvrde stručnjaci za sajber ratovanje.

Vulin pomirio Žareta i Gocija: Ovo je početak SRPSKOG SVETA!

– Ako imamo u vidu da se centrala Facebook administracije za Balkan nalazi u Zagrebu i da je nemoguće postaviti fotografije stradale dece na Facebook, jer zagrebačka centrala to označava i sankcioniše, cinično i pakosno, kao pedofiliju, onda je jasno s kim imamo posla i zašto je kontrola društvenih mreža važna. – kaže Vulin.

Vulin još dodaje da je ideja srpskog sveta najviše napadana upravo od tih zagrebačkih botova i da je jasno zašto to njima ne odgovara, kao što im ne odgovara ni da se sazna istina o genocidu nad Srbima.