PODELI

Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd odgovara na optužbe Nebojše Bakareca da ima završenu samo srednju školu i da je student na Poljoprivrednom fakultetu a ne dizajner i radnik u kulturi.

– Taj Bakarec što vitla sa mačevima i tripuje se da je konceptualni umetnik, nema pojma. Ja sam pravi umetnik. Poljoprivredni fakultet sam upisao da bih naučio sve o kravama koje ispuštaju metan prđenjem i tako zagađuju našu divnu zelenu planetu. Naravno da se zalažem za smanjenje stočnog fonda jer ekologija je na prvom mestu. Ali kako u zatucanoj Srbiji to objasniti ljudima jer za njih je krava sveta krava! – rekao je Lazović.

Lazović je dodao da je postao radnik u kulturi upravo zato da bi ekološke vrednosti kroz umetnost približio građanima Srbije, a da mu je studiranje poljoprivrede pomoglo da razume stepen zagađenja planete.

Radomir inače ističe da je od 2010. godine aktivan na nezavisnoj umetničkoj i aktivističkoj sceni kroz neformalni kolektiv Ministarstvo prostora, čije su polje delovanja urbane transformacije Beograda i drugih gradova u Srbiji.

– Moramo zaustaviti zagađenje planete i uništiti sve krave u Srbiji, inače nam se crno piše. To je naša sveta dužnost! To ujedno znači da je Kosovo nezavisna država i da Republiku Srpsku treba ukinuti! – zaključio je Lazović.