PODELI

Havarija na Paliluli je izazvala poplavu i totalni kolaps u tom delu Beograda.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je za medije prvo prokomentarisao da je u pitanju sabotaža njegovih prethodnika, a potom je objasnio da to zapravo nije bitno dok se kamermani ne smeju uživo tokom emisije. Zatim je dodao da postoji plan i da građani ne treba uopšte da brinu.

Šapić je novinare potom prepustio svom zameniku Ćučkoviću.

Zamenik gradonačelnika Beograda Miroslav Čučković je objasnio da havarija uopšte nije loša stvar jer je to prilika da se privuku turisti u Beograd po ovim vrelim letnjim danima.

– Prvo smo hteli da popravimo cevi i zaustavimo havariju ali je naš stručni tim procenio da to zapravo ne bi bilo u interesu građana Beograda jer možemo od Palilule da napravimo malu Veneciju i tako privučemo turiste koji svakako traže neku egzotičnu destinaciju na vodi.- rekao je Čučković.

– Venecija u Beogradu zar to ne zvuči romantično? Pored Beograda na vodi, dobili bismo još jednu vodenu turističku destinaciju i to na Paliluli, koja svakako nema mnogo toga da pruži turistima. – Objasnio je Čučković.

Zamenik gradonačelnika je na kraju dodao da će, ukoliko zaživi projekat Venecija na Paliluli, svim građanima Palilule obezbediti čamce, a dalje je na njima kako će se organizovati i na koji način će ugostiti turiste.