PODELI

Tradicija se nastavlja. Politika je opet umešala svoje prste u najveće muzičko takmičenje u Evropi. Moćne sile koje stoje iza njega su još jedanput rešile da zloupotrebe njegovu veliku popularnost zarad svojih političkih ciljeva.

 

Ovaj put na njihovom udaru se našla naša zemlja. Budući da je prema prognozama kladionica i javnosti naša predstavnica, Konstrakta, jedan od glavnih favorita za pobedu, oni su rešili da je kazne.

 

Naime, kako smo uspeli da saznamo od našeg izvora sa lica mesta, Konstrakti će biti dozvoljeno da zauzme visoko treće, pa čak i drugo mesto, ali pod uslovom da se naša Vlada u tehničkom mandatu pismeno obaveže da će u najkraćem mogućem roku uvesti sankcije Rusiji.

 

Našoj delegaciji u Torinu dat je veoma kratak rok u kojem bi trebala da se izjasni o ovoj nepristojnoj ponudi. On ističe u četvrtak, neposredno pred nastup naše predstavnice.

 

Pokušali smo da od članova naše delegacije saznamo više pojedinosti o ovoj uceni, kao i to da li je povlačenje sa ovogodišnjeg takmičenja jedna od mogućih opcija. Međutim, naišli smo na zid tišine. Navodno, diretkor RTS-a Dragan „Nije srpski ćutati“ Bujoševićzahtevao je od svih njih da zaneme kada je u pitanju ovaj nemili događaj. O njemu se ne oglašavaju ni iz Vlade u tehničkom mandatu.

 

Ako se pitate: I šta ćemo sad? Šta možemo. Ostaje nam da s nestrpljenjem i strepnjom sačekamo nastavak takmičenja.