PODELI

Dugoodlazeći predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio za medije da je lider SSP Dragan Đilas pošteno zaradio svojih 619 miliona evra.

– Proverili smo sva Đilasova poslovanja za ovih 10 godina, koliko smo na vlasti, i sa sigurnošću mogu da kažem da nije bilo nikakve krađe. – rekao je Vučić.

Vučić je dodao da su pojedini zli jezici pokušali da oblate našeg uspešnog preduzetnika Dragana Đilasa, ali da treba da ih je sramota što su godinama izmišljali i podmetali ovom časnom i poštenom čoveku.

– Čak sam i ja u jednom momentu, istina na par sekundi, posumnjao da tabloidi možda pišu istinu o ovom našem uspešnom biznismenu, kada govore da je ukrao 619 miliona. To su neki iz moje stranke zloupotrebili da bi pokvarili naše dobre odnose. Međutim, sad kad je nezavisna komisija za utvrđivanje istine o poreklu kapitala Dragana Đilasa ustanovila da je čovek pošten, nema razloga da se i dalje razvlači po medijima. – rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li ovaj preokret u odnosima Vučić-Đilas ima nekakve veze sa ponavljanjem izbora u Beogradu, Vučić je kratko upitao:

– Koji preokret?