PODELI

Poznati srpski komičar Ivan Ivanović među prvima je izrazio saučešće porodici Olbrajt povodom smrti Medlin Olbrajt.

– S bolom u srcu primio sam vest o smrti naše voljene Medlin. Zahvalan sam Medlin Olbrajt za sve što je učinila za naš narod i što smo njenim zalaganjem oslobođeni okova režima Slobodana Miloševića. Ovom prilikom izražavam svoje najiskrenije saučešće. – napisao je Ivanović na Twitter-u.

 

Ivanović je medijima objasnio svoj postupak:

– Sve zlo mračnih ’90. koje je doneo Miloševićev nacionalistički režim raspršeno je milosrdnom NATO intervencijom. Da nije bilo Medlin Olbrajt i drugih iz civilizovanog sveta, mi bismo danas bili pravoslavna džamahirija u kojoj ne bi važila ljudska prava. Popovi bi nam krojili sudbinu, a narod bi živeo u krajnjem siromaštvu. Danas nacionalisti opet pokušavaju da vrate Srbiju u ’90. ali njihove snage su poražene jednom za svagda zahvaljujući velikim ljudima kao što je Medlin Olbrajt. Slava joj!- rekao je Ivanović.

Ivanović je kroz suze konstatovao da će zbog poklapanja datuma početka bombardovanja SRJ i smrti Medlin Olbrajt sujeverni Srbi pomisliti kako je to božja osveta, a potom dodao: „Naravno da su to gluposti jer nikakav bog ne postoji“.