PODELI

Generalu Zdravku Ponošu u snu se javio maršal Tito i naredio mu da se kandiduje za predsednika, saznajemo od izvora bliskog generalu Ponošu.

Naš izvor tvrdi da general Ponoš nije planirao da se kandiduje. Zapravo je razmišljao da se povuče iz politike ali je onda naglo promenio mišljenje i objavio da će se kandidovati. Jeremić je bio protiv jer je smatrao da on ima više šanse od Ponoša i je to suluda ideja. Ipak, Ponoš nije odustao pa je na kraju zamolio Dragana Đilasa da ga ovaj kandiduje.

– Ponoš mi je samo jedno jutro rekao da mora da se kandiduje i da mu je lično maršal to naredio. Pitao sam ga koji maršal, a on je prošaputao „Tito, lično on mi se javio u snu i rekao: „Zdravko, ti ćeš biti novi maršal Jugoslavije ali moraš prvo da se kandiduješ za predsednika Srbije““.  – rekao je naš izvor.

Kako saznajemo Ponoš je bio toliko uporan da je Đilas na kraju popustio, iako je znao da to može da ugrozi njegovu koaliciju sa Jeremićem. Ponoš je jedan dan došao kod Đilasa i rekao mu:

– Ti moraš da me razumeš. Tvoji su od Drvara. Tamo gde je Tito boravio u pećini. Ti znaš šta to znači kad ti se maršal obrati i da ti naređenje. Ja ne mogu da odbijem to naređenje.