PODELI

Novi zemljotres na srpskoj političkoj sceni. Udar koji je izazvalo šokantno otkriće da je vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) prelomila da za gradonačelnika Beograda ipak kandiduje Aleksandra Šapića, usledio je novi, još snažniji udar.

Kako saznajemo od izvora iz samog vrha aktuelne beogradske vlasti, uvidevši da mu se kao večitom zameniku gradonačelnika bliži kraj, Goran Vesić je rešio da se povuče iz politike.

Malo je reći da je ova vest iznenadila sve, pa čak i one najupućenije u zakulisne radnje kojima obiluje naša politička scena. Niko nije očekivao da Vesić ustukne praktično bez borbe, naročito ako se ima u vidu sa kakvom se silinom pre koji mesec obrušio na Aleksandra Šapića i to na samo pominjanje mogućnosti da on bude kandidat vladajuće stranke za gradonačelnika srpske prestonice.

-Kako je tada smlatio Šapića, kao mače muškatlu, svi smo pomislili – gotovo je, Vesić će sigurno ostati zamenik gradonačelnika. Da će se on sada predati bez borbe…Verujte, ja sam još uvek u šoku.

Ovim rečima je na početku razgovora opisao svoje iznenađenje naš sagovornik, inače blizak saradnik i čovek od poverenja Gorana Vesića (ime sagovornika poznato redakciji), a zatim nastavio.

-Svi mi iz njegovog tima smo bili ubeđeni da je najveća opasnost prošla i da će se on uspešno izboriti za još jedan mandat svog pulena, ovog…Bože, kako se čovek zove…na vrh mi je jezika…ma, znate na koga mislim…

Odgovorivši da zna na koga misli, ali da ni on ne može da mu se seti imena, naš novinar je zamolio sagovornika da nam otkrije još pojedinosti.

-Šta da vam kažem…Od kako je saznao da će Aca ipak biti gradonačelnik, Vesić se povukao u sebe. Zatvorio se u svoju pokretnu kancelariju i evo, već dva dana, kruži pustim ulicama velikoga grada. Pokušali smo da ga otmemo iz zagrljaja letargije. Rekli smo mu da je to možda samo novinarska patka, probni balon da se opipaju reakcije, ali on nije hteo da nas sluša. Samo je odmahnuo rukom i rekao, citiram: „Znam ja gde ću naći spas…“

Prema rečima našeg sagovornika Goran se odlučio na potez koji je neuobičajen za naše političare ali nam nije otkrio o čemu se zapravo radi i u kom pravcu se Vesić zaputio.