PODELI

Nakon što je Đilas predložio Jeremićevog generala Ponoša za predsednika, čime je izazvao nove podele i raskole u opoziciji, Jeremić je rešio da se osveti.

Naime, Vuk Jeremić je danas izašao sa predlogom da kandiduje Mariniku Tepić za predsednika.

Jeremić je inicijativu da se Marinika kandiduje za predsednika obrazložio veoma jednostavno:

– Marinika je poznatija od generala Ponoša i ima veći rejting i uticaj u opozicionom glasačkom telu. Zato smatram da je ona najbolji kandidat za predsednika i Narodna stranka će definitivno Marinku kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima. – rekao je Vuk Jeremić.

Na ovaj predlog još nije reagovao Dragan ali kako se šuška u beogradskoj čaršiji Đilas je veoma ljut i već je angažovao pravni tim da mu sastavi novi ugovor sa Marinikom po kome bi se ona odrekla mogućnosti da bude kandidovana za predsednika. Po najnovijem ugovoru Marinika bi zadržala dosadašnje pozicije u SSP sa mogućnošću daljeg napredovanja unutar stranke ali bi se trajno odrekla mogućnosti da ikada bude kandidovana za predsednika Srbije.

Da li će Marinika pristati na novi ultimatum ili će konačno smoći snage da se otrgne iz kandži Đilasove patrijarhalne dominacije te formira svoju stranku, ostaje da se vidi.