PODELI

 

Novosađani slobodno mogu da odahnu. Radnici „Stana“ počeli su danas da postavljaju novogodišnju rasvetu u centru Novog Sada. Mada je postavljanje ukrasa počelo kasnije nego prethodnih godina, Tanurdžićeva palate je već ukrašena, a radnici kače ukrasnu rasvetu i u Ulici kralja Aleksandra, Zmaj Jovinoj, Njegoševoj i drugim ulicama u centru.

Sumnjalo se da je kašnjenje prouzrokovala energetska kriza koja se nadvila nad Evropom, te da zbog uštede električne energije ove godine ukrasi neće ni biti postavljeni. Međutim, kako smo saznali od našeg izvora iz Gradske kuće, problem je bio sasvim druge prirode.

-Ne, ne, struja za nas neće biti problem, rekao je naš izvor i pojasnio zbog čega se kasnilo.

-Vodeći proaktivnu politiku, Grad se na vreme pripremio i pored tendera za kupovinu dodatne novogodišnje rasvete, raspisao je i tender za nabavku dovoljne količine najmodernijih sobnih bicikala. Vodili smo se sledećom logikom. Budući da naši sugrađani vole da teraju bicikle, odlučili smo da tu ljubav pametno iskoristimo i pretvorimo je u struju potrebnu za rad novogodišnje rasvete.

Prema njegovim rečima, problem je izazvala iznenadna nestašica Pavlovićeve masti.

-Moderni bicikli imaju uzan sic, pa veoma lako može doći do ojeda. A zna se koje je sredstvo najbolje protiv njega. Sve dok nismo nabavili adekvatnu količinu Pavlovićeve masti, nismo hteli da kačimo ukrase, zaključio je on.

Naš sagovornik nije želeo da se dublje upušta u razloge zbog čega je došlo do nestašice. Samo je kratko prokomentarisao:

-Klizav je to teren.

 

 

 

Za Zicer, dr sleep…