PODELI

Dr Kon smatra da još nije kasno za uvođenje kovid pasoša, te da se propusnice moraju uvesti u noćnim klubovima, barovima, kafićima, restoranima, školama, supermarketima, benzinskim pumpama ali i da će domaćini koji slave krsnu Slavu morati kontrolisati ko ima a ko nema kovid pasoše.

– Sad nastupa vreme krsnih Slava a to je ujedno i vreme velikih zaražavanja i domaćini će biti obavezni da puštaju na Slavu samo one koji imaju kovid pasoše. – rekao je Kon.

Dr Kon je dodao da će komunalni policajci nasumično obilaziti svečare i proveravati da li svi na Slavi imaju kovid pasoše a ako nemaju da će pisati kazne.

– Na Slavu se ne zove. Tako da će komunalni milicajci maskirani u obične građane nasumično ulaziti u domove gde se slavi Slava i potom će proveravati da li svi imaju kovid pasoše. – rekao je Kon.

Dr Kon je dodao da još postoji komplikacija sa spiskovima onih koji slave Slavu jer kako je rekao crkva ne želi da sarađuje po ovom pitanju i preda spiskove na uvid Kriznom štabu ali da postoji rešenje i za to, te da će biti angažovani etnolozi koji će na osnovu prezimena utvrditi koja porodica koju Slavu slavi.