PODELI

Meštanin sela Draževac kod Aleksinca Ž.Đ. (68) priveden je u PU Aleksinac posle prijave komšija o neobično lepom mirisu i izgledu teladi koje čuva.

–Meni je Ž.Đ. prvi komšija i loš je čovek. Nikad ni ne govori dobar dan niti ga nešto zanima, samo njegovi telići. E pa, mislim se, sad će viš ti. I pozvala sam miliciju i ne kajem se! Pa šta se on bre zamišlja, Švajcarac da je?– rekla nam je komšika koja je želela da ostane anonimna.

– Da vi kažem, priča se ovdena po selo, da je on u nekakvu sektu. On je bio u Nemačke i kaže da je tamo video nekakve gluposti. Kao, puštaju na telići muziku, peru gi sa sapunice, češkaju gi… ja mu reko, komšijo, idi kod Javorke da ti prebaje, viš da ti neje dobro u glavu. On ništa, samo se smeje. –

Komšije tvrde da nije normalno da telad budu ovoliko čista i da imaju ovakvu dlaku. Po selu se šire teorije da ih potapa u Pervol medžik omekšivač preko noći, dok drugi tvrde da su to genetički modifikovana telad i da predstavljaju opasnost po njihovu decu.

– Ja sam unucima zabranila da gi pipaju kad dođu! Ko zna sa šta gi rani i prska! Posle moje unuče treba da se razboli ! – izjavila je za Zicer Draginja Jovanović, komšika okrivljenog.