PODELI

 

Da nekome roditelji mogu da budu i neprijatelji, saznao je ovih dana Radenko Kliać (42) iz Novog Sada, kad su ga rođeni otac i majka izbacili iz stana u kom je živeo od rođenja.

– U poslednje vreme smo se sve više svađali, jer su mi prebacivali kako ne idem da tražim posao ili ženu. Verujte mi, ja ništa više od toga ne bih voleo, ali ne mogu da radim bilo šta, ipak sam završio Mendžment u sportu, a za žene imam visoke standarde, ne ide to preko noći! Kad sam im rekao da su mi tako celog života rušili snove i da su mi oni krivi za sve, zajedno su došli u moju sobu i rekli mi da imam pet dana da se kupim ili zovu miliciju da me izbaci. I ja, šta ću…- rekao je Radenko.

Radenko je trenutno u stanu druga koji sa porodicom živi u Kanadi i ovde dođe samo leti. Život jeste težak, kako nam kaže, ali se Radenko ne predaje bez borbe.

– Već sam razgovarao sa jednim advokatom. Evo, šta ću ja na leto ako on sa svojom porodicom dođe? Opet na ulicu?! Rekao mi je advokat da imam šanse da ih dobijem na sudu, jer tu živim bukvalno od kad sam se rodio i imam svoja prava, ne mogu oni sa mnom tek tako. Verujte mi da stvarno ne želim da se povlačim po sudu sa roditeljima, ali ovde se radi o principu! Ja se ovde borim i za druge i svojim primerom ću uticati na mnoge koji imaju istu sudbinu kao ja. – Objašnjava Radenko.

Radenko je dobio veliku podršku na Facebook-u. Mnogi korisnici ove društvene mreže iz Srbije i regiona su se javili sa sličnim problemima i svesrdno podržali Radenka, a najavili su i moguće udruživanje svih žrtava roditeljske nebrige i zanemarivanja.