PODELI

Svake godine sredinom jula u Leskovcu se održava manifestacija „Paradajz fest“. Prošle godine je izostala, ali ove broj posetilaca drugog dana je već duplo veći u odnosu na pretpošlu godinu. Više o tome u razgovoru sa direktorom festivala Slobodanom Jovanovićem.

– Na ideju smo došli sasvim slučajno, gledajući festivale boja u Indiji. Tamo se ljudi gađaju bojama, mažu po licu i telu. Vrlo je veselo i dinamično – ističe Slobodan.

Obzirom da Leskovcu jula nedostaju kulturna dešavanja rešili smo da organizujemo Paradajz fest. Paradajz, kako mu samo ime kaže je rajska biljka koja najbolje uspeva u Leskovcu. Pošto ga svake godine proizvedemo u izobilju rešili smo da organizujemo festival.

– Prvog dana je besplatno deljenje paradajza i farbanje ulica. Drugog dana uz prateći muzički program kreće gađanje paradajzom. U večernjim satima sledi takmičenje u brzom jedenju paradajza. Trećeg, zadnjeg dana, sledi izložba garderobe dekorisane paradajzom, predstavljanje proizvoda od paradajza. Za goste je obezbeđenja rakija od paradajza, sitan leskovački sir i besplatna voda. Odziv je za sada premašio je sva naša očekivanja i mi smo prezadovoljni posetom. – izjavio je za Zicer Slobodan Jovanović.