PODELI

Humanitarna organizacija Za decu sa Dedinja i ove godine je nastavila pružati pomoć ugroženim mališanima iz beogradskog naselja Dedinje. Nakon akcija “Ima li krema van Nutellah” i “Ima li krava van Moje Kravice”,ovogodišnja akcija nosi naziv “Ima li trešanja van voćnog jogurtahh”.

I ove godine želeli smo pomoći našim najugroženijim mališanima sa Dedinja. Nakon online edukacije o bezbednosti boravka na otvorenom polju i dodirivanja nedenzifikovanog drveća koja je trajala 3 dana, deca su prvi put došla u voćnjak. Bilo je zaista potresno, neka od njih su prvi put posle džipova i asfalta dodirnuli neasfaltiranu zemlju nožicama- kroz suze nam priča jedan od organizatora.

Najhrabrija dečica su uz pomoć profesionalne planinarske opreme bila podignuta do same krošnje što je izazvalo salve odiševljenja. –Moj Antonio Vuk iako ima samo 3 godine mi je rekao , maman smatram uzimajući u obzir date okolnosti u kojima se nalazimo, da će biti bezbedno da budem uzdignut do krošnje i uverim se da je to zaista trešnja iz mog omiljenog voćnog jogurtića. Nisam mogla da odolim da ga ne pustim iako mi nije bilo svejedno, verujte. Moj sin ima 23 hiljade folovera na Tik Toku i nadam se da će njegov hrabri čin inspirisati i drugu decu da pipnu drvo i zašto ne i pojedu poneku trešnjicu ako je organik i nečural– kazala je ponosita mama.

Antonio Vuk (3)
5D projekcija

Nakon branča na privatnom imanju porodice Hadži Hadžiluković gde je bila organizovana i 5D projekcija edukativnog filma o trešnjama, svi su se zadovoljno razišli kućama.

Insert iz edukativnog filma