PODELI

Zeleni Srbije koji okupljaju više ekoloških pokreta pozdravili su rušenje crkve u Konjević Polju. Smatraju da je mnogo korisnije graditi vrtiće i dečija igrališta nego nekakve bogomolje koje ničemu ne služe.

–Ono što je potrebno je da imamo više dečijih igrališta,vrtića i parkova na otvorenom. Deci i odraslima je potreban prostor za igru, meditaciju a ne nekakve zdgrade bez svrhe i namene. Osim toga to uopšte nije ni ekološki, jer u tim crkvama se spaljuju i sveće a kao što svi znamo vosak se ne razgrađuje. Da li je bolje da deca udišu tamjan ili čist vazduh?

U Beogradu ima 64 crkve. To su neki turobni objekti koji se uopšte ne uklapaju u urbanizam našeg lepog Beograda. Kada mi dođemo na vlast, porušićemo to ruglo grada i tu posaditi drveće i cveće i obezbediti da Beograd dobije 64 nova parkića. – rekla je U. Staša iz jednog od mnogih zelenih pokreta.

–21. vek je vek progresa! Dosta primitivizma, moramo se okrenuti zelenijim rešenjima ako želimo da idemo u korak sa Evropom i civilizovanim svetom–poručuju iz Zelenih.