PODELI

–Zbog svoje bespoštedne borbe na dokazivanju nevinosti Albanaca u ratovima devedesetih na području države Kosovo i zbog javnog otkrivanja svih zločina Srba, Nataša zaslužuje da postane naš počasni građanin. –  Ovim rečima završeno je izlaganje VD predsednice Vjose Osmani u Skupštini Albanije, prenose albanski mediji.

Na početku izlaganja Vjose je istakla da je presrećna što joj je ukazana čast i poverenje da saopšti jednoglasnu odluku Albanske demokratske alternative (ADA) sa juga Kosova. Po rečima Vjose ADA je davno prepoznala ulogu i napor Nataše Kandić i njenog Fonda za humanitarno pravo za pomoć u rešavanju kosovskog pitanja. Istakla je da se ovim samo nastavlja dugogodišnja saradnja između Nataše i ADA. Govor je dočekan aplauzom i predlog za dodelu državljanstva je jednoglasno usvojen.

Počasno državljanstvo Nataši uručio je Rašum Haradinaj nakon čega je upriličen svečani prijem. –Hvala na ukazanoj časti rukovodstva Albanije i Kosova. Borba za nezavisno Kosovo kao i rasvetljavanje svih zločina daleko je od završene. Moramo nastaviti borbu svi zajedno. Ovo državljanstvo je dokaz da je istina jedino što zanima mene i Fond za humanitarno pravo. – kazala je Nataša Kandić.