PODELI

Usled pritiska javnosti Krizni štab je odlučio da ipak dozvoli organizovane dočeke Nove Godine ali samo pod jednim uslovom:


„Napadaju me sa svih strana zbog ukidanja muzike posle 17 sati u ugostiteljskim objektima. Da li sam ukinuo alkohol, možda? Nisam. Pevanjem se izbacuje mnogo virusa. Stoga smo odlučili da ipak dozvolimo dočeke uz muziku ali ako je klasična – Mocart, Bah, Betoven i slični. Ljudi iz Beograda, Novog Sada i Niša su apelovali da pokažemo malo sluha s obzirom na tešku godinu iza nas.“, izjavio je dr Kon. „Klasična muzika pored toga što oplemenjuje duh i podiže imunitet, nije pevljiva jer nema teksta. Nije potrebno uopšte otvarati usta.“

Ovu odluku kriznog štaba među prvima je pozdravila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski:

„Građanima Niša je već dugo potrebno nešto ovako jer smo pre imali problema sa brojem obolelih od korone. Primila sam puno apela od građana da se omogući da slušaju dela klasičnih kompozitora. Oni vape za kulturom. Stoga smo odlučili da po simboličnoj ceni od 400 dinara omogućimo koncert klasične muzike našim dragim sugrađanima u sali Narodnog pozorišta za Novu godinu. Jedino još čekamo odobrenje udruženja „Roma“ iz Niša da u repertoar uvrstimo i operetu „Baron ciganin“ Johana Štrausa.“ Karte se mogu kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra svakog radnog dana od 8-15 sati uz negativan PCR test. Za one bez negativnog testa karta će biti 1200 dinara.