PODELI

Na konkurs za radno mesto u gradskoj biblioteci u Čačku, javio se, između ostalih, i Boško Obradović, lider pokreta „Dveri“. Kako je pre toga dugo godina radio u ovoj ustanovi, ovaj bivši poslanik je mislio da neće biti problema sa vraćanjem na staro radno mesto. Međutim, iz biblioteke su ga – odbili!

– Ne znam šta na ovo da kažem, još sam u šoku – kaže nam na telefon gospodin Obradović. – Ovde sam se više prijavio zbog penzionog i socijalnog, sad kad više nisam poslanik. A ovaj posao imam u malom prstu, i stvarno ne vidim razlog da me ne prime nazad. Ali i ovo pokazuje koliko je duboko Vučić pustio svoje pipke svuda. Za opozicionare u ovoj zemlji nema više posla ni u biblioteci!

Sa druge strane, iz biblioteke odlučno odbijaju da se radi o politički motivisanoj odluci:

– Ma nema ni govora o tome. Niko nas nije zvao. Ali jednostavno, čovek je neviđeni baksuz. Svuda gde je bio, to se raspalo. Evo, Dveri srpske, Savez za Srbiju, pa onda druge opozicione koalicije, protesti, lokalne vlasti i da ne zaboravimo kao je upropastio Radulovića koji je sada postao ravnozemljaš… Čim tu uđe Boško, to se raspadne ili se upropasti na drugi način! Kako je on otišao iz biblioteke, nama je krenulo. Preselili se u novu zgradu, dobili dosta doniranih knjiga, ljudi postali mnogo disciplinovaniji u vraćanju knjiga… Nije da smo sujeverni, ali vidimo da tu ima nešto! Neka je Bošku sva sreća ovog sveta, ali ne bismo da rizikujemo – zaključuje se u pisanom odgovoru Gradske biblioteke u Čačku.