PODELI

U intervjuu koji je dao agenciji AFP, a nakon brojnih optužbi predsednika Trampa i njegovog okruženja, milijarder i filantrop Džordž Soroš je konačno odlučio da progovori o svemu što mu se stavlja na teret.

– Prvo, apsolutno poričem da imam veze sa bilo čim što mi stavljaju na teret. Kategorički odbijam tvrdnje da finansiram bilo koju grupu, bilo gde u svetu, koja ima za cilj da nekoga skine sa vlasti. To što ja nekome možda dam novac za neki projekat, a posle se ispostavi da je taj novac zapravo korišćen za rušenje režima, nema veze sa mnom. Moja je fondacija isključivo humanitarna, i novac koji se daje je isključivo za humanitarne svrhe, kao što su recimo napori za procesuiranje ratnih zločina u svetu.

Kad je upitan o svom mogućem učešću u pravljenju nove vakcine protiv Korona virusa, gospodin Soroš je prosto planuo:

– Ljudi, pa ja se zalažem protiv vakcinacija! Ja nemam nikakve veze sa tim pričama oko vakcina! Mislim da je najbolje da ljudi stiču kolektivni imunitet. Svaka vakcina potencijalno nosi opasnost po onoga ko prima vakcinu, a postoje i studije koje pričaju da je u pojeidnim vakcinama nađena i živa. To nikad ne bih ni uzeo, niti dao nekome od svoje dece ili unučadi, koje volim najviše na svetu.