PODELI

Кumče Džesija Džeksona, kršteno u pravoslavnoj rastafarijanskoj kapelici u Harlemu, od malih nogu je bilo opčinjeno Srbijom. ‘Oduvek mi je Moravac bio bliži srcu, od hip-hopa’, navodi ova zvezda svetskog glasa i dodaje kako se nikada ne oseća bliže svom duhovnom zavičaju nego kad čuje pastirsku frulicu sa obronaka Golije.”

U nastavku ovog telefonskog intervjua, glas koji se u jedanaest kolena svojih predaka zakleo da je pravi Kanye, nastavio je sa ‘Nedeljnikom’ da deli svoju fascinantnu priču: ‘Bilo mi je jako teško da odrastam u Americi i da gledam kako država, čije državljanstvo posedujem, uništava državu koju iskreno volim’. Кanyeov glas je naveo da, ako on postane predsednik, neće deliti Amerikance na belce i crnce, već na Četnike i Partizane, i da će se crvenoj bagri krvi napiti.

Glas, za koji Veljko Lalić kaže da zvuči ‘u fulu crnački’, za kraj je otkrio srpskim čitaocima koji su mu pisci omiljeni: ‘Moj omiljeni pisac – interesantno pitanje zaista, jer mnogi ljudi pate od predrasuda da crnci iz geta ne čitaju dovoljno – bi zasigurno bio Narodni Autor, jer najviše volim da se u svojoj vili, uz čašu Кristala od kristala, opustim uz jedan dobar srpski deseterac, na primer ‘Miloš Obilić u Latinima’.

Gospodin dr. hiphopologije Кanye, je intervju završio obećanjem da će ‘roknuti Šiptare raketom najjače razorne moći’, ali da će to biti pametna raketa koja neće ni na koji način zakačiti srpske enklave. ‘Neće Кanye kasno na Кosovo stići’, uverava čitaoce ovaj, nadasve, gospodin, a zatim i vrhunski izvođač.

Za Zicer Aleksandar Đokić