PODELI

Novinar iz Nacionalne geografije fotografisao je Đilasa i Malinovića u jednom beogradskom kafiću, a fotografija je slučajno izašla u Kuriru.

Novinar, koji je želeo da ostane anoniman je za Zicer izjavio da je dobio zadatak da napravi reportažu o ugroženim vrstama u Beogradu.

– Nije mi bio jasan zadatak jer u Beogradu, sem u zoološkom vrtu, nema ugroženih vrsta. Posle sam pomislio kako bi najbolje bilo da napravim fotografiju nekih klošara u vreme koronavirusa. Međutim, nisam naišao ni na jednog klošara. Seo sam u kafić da popijem kafu i razmislim šta bih mogao fotkati i utom su naišli Đilas i Malinović i seli za stol preko puta mene. Tad mi je sinula ideja. – rekao je novinar Nacionalne geografije.

– Opozicija u Srbiji je definitivno ugrožena vrsta. Tako sam napravio ovu reportažu. Kako su fotke osvanule u Kuriru, to zaista ne znam. Moja redakcija će svakako ispitati ceo slučaj jer ne može Kurir da ima ekskluzivna prava na naše fotografije. Na kraju, ja im nisam te fotografije poslao. – rekao je novinar.