PODELI

Migranti u nemilosti predatora Zorana Kesića: Imao je Boratov kupaći kostim i terao nas da gledamo Balkan Info Iz Centar za zaštitu i pomoć tražioca azila.

U toku jučerašnjeg dana da je nekolicina štićenika  Centra za zaštitu i pomoć tražioca azila, uspela da se izvuče iz kandži predatora Zorana Kesića, poznatog televizijskog voditelja, koji ih je namamio u svoju jazbinu nudeći hranu i toplo prenoćište.

Naša ekipa otišla je na lice mesta gde je zatekla vidno potresene azilante koji su nam kroz suze ispričali šta se desilo.

 – Zakasnili smo na poslednji autobus prema Azilu i odlučili da noć provedemo na ulici – govori M.M.R. iz Sirije.

 – Prišao nam je sređen gospodin, lepih manira i ponudio toplo prenoćište i hranu. Već promrzli i gladni pristali smo i krenuli u njegov stan. Onda je nastao pakao. – nadovezuje se N.S.

 – Poslužio nas je sa hranom i kada smo se najeli predložio je da pređemo u dnevnu sobu da se opustimo a on će doći za dva minuta. Smestili smo se i tada se desilo ono čemu smo se najmanje nadali. Taj gospodin je imao Boratov kupaći kostim na sebi, i zlatnu plastičnu krunu na glavi. Rekao je da je on naš vladar i da ćemo morati da mu se pokorimo i odradimo ono što smo pojeli.- rekao je M.M.R. iz Sirije.

– Već kada smo izgubili svaku nadu da ćemo se izvući časno iz ove nečasne situacije, na vratima se pojavila njegova mama sa timom lekara. Oni su mu prišli i dali injekciju te je gospodin Kesić odmah zaspao. A mi smo brže-bolje izleteli na vrata i ostatak noći proveli u parku. – objašnjava N.S.

– Ulice Beograda su nesigurne. Nikada više nećemo poverovati ni jednom Srbinu. Čuli smo mi za Srebrenicu, ali ovo što se nama desilo je bio 100 puta gore, pravi pakao. Srbi su monstrumi. Jedva čekamo da odemo u Nemačku. – zaključuje M.M.R iz Sirije.