PODELI

Sociološkinja Vesna Pešić je članica sekte VEGAN-365. To je ultra ekstremistička veganska sekta, koja zagovara strog veganizam svih 356 dana u godini. Ova sekta je neumoljiva i nemilosrdna.

Svi koji na društvenim mrežama promovišu hranu u kojoj ima mesa bivaju progonjeni od ove sekte. U Indiji je zabeleženo nekoliko slučajeva samospaljivanja članova ove sekte, dok je u Kini nekoliko članova sekte učestvovalo u terorističkom bombaškom napadu na supermarket koji je prodavao mesne prerađevine.

Vesna Pešić zahteva da se američki ambasador protera iz Srbije jer promoviše ćevape, pihtije, sarme i druga tradicionalna srpska jela od mesa.

Pešićeva je poručila da se neće smiriti dok ne vidi leđa novom ambasadoru Amerike u Srbiji, te da je njegovo divljaštvo neopisivo.

– Umesto da zagovara humanizam i vrednosti savremenog čovečanstva, ovaj varvarin po ceo dan visi po srpskim kafanama i promoviše srpske ćevape. Ako mu već nije žao svinja koje su poubijane da bi ti ćevapi bili napravljeni, trebao bi barem da zna da promovisanjem srpskih tradicionalnih gurmanluka podstiče velikosrpski nacionalizam. – rekla je Pešićeva za Zicer.