PODELI

 

Sveti arhijerejski sabor, na svom redovnom zasedanju doneo je, na predlog Patrijarha Irineja, jednoglasnu odluku o doživotnoj kanonizaciji Aleksandra Vučića.

Svi mitropoliti, arhiepiskopi i episkopi, saglasili su se da, shodno pravilima naše Svete Crkve, pošto Aleksandar Vučić, budući Bogom dan, ispoljava nadčovečanske osobine, ne spava, ne jede i lavovski se bori protiv raznih telesnih i vantelesnih sila može kanonizovati, uprkos tome da se nije upokojio, a postoje i brojna svedočenja da se u narodu često u snu projavljivao mnogim vernicima i nevernicima, može i za života kanonizovati.

Dan proslavljanja novoga svetitelja biće pokretan u zavisnosti od njegovih svetačkih aktivnosti. Oformiće se i komisija koja će određivati datum slavljenja, a nju će sačinjavati Aleksandar Vulin, u sva svoja tri oblika, dugotrpeljivobrzoreagujuća i tvorac čudesa o ženskom očinstvu Ana Brnabić, kao i nosilac crkvenog ordena Dragan J. Vučićević, kome se čudesa Aleksandra Vučića javljaju u snu, ali i na javi. U tu svrhu, Aleksandar Vučić će biti pozvan na Sveti arhijerejski sabor kao bi se čin doživotne kanonizacije obavio samo nad njegovim telom, jer duhom je već prešao u drugu dimenziju.

Prethodni predlog da se kanonizuje Josip Broz odbačen je, jer on nikad nije pristao da prisustvuje Svetom Arhijereskom Saboru, iako ga patrijarsi Gavrilo, Vikentije i German nikad nisu pozivali, te je takvom trpeljivošću mogao biti oglašen za novomučenika. Odbačen je i predlog da se Ana Brnabić oglasi velikomučenicom, jer nije pronađen crnac koji bi je svojom velikom mukom mučio i istjazavao.

Predlog, da se Aleksandar Vulin proglasi jurodivim, prosleđen je specijalnoj komisiji, koja treba svoj izveštaj da završi do sledećeg zasedanja Sabora.