PODELI

Ekskluzivno za Zicer o spektaklu koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio prošle nedelje, govori jedan od istaknutijih članova Putinove stranke Jedinstvena Rusija, Sergije Gvozdenjak.

Zicer: Gospodine Gvozdenjak. Da li možete da objasnite ovakvu bliskost predsednika Srbije i Rusije?

Gvozdenjak: Zaista ne znam o čemu govorite.

Zicer: O bliskosti politike Putina i Vučića?

Gvozdenjak: To zaista ne postoji. Vaš prezident je prozapadno orijentisan političar, blizak nemačkoj kancelarki, okrenut evroatlantskim integracijama. Srbija ima veću ekonomsku saradnju sa EU nego sa Rusijom, mada smo Vam mi dali povlašten trgovinski status i beneficije koje nema ni jedna druga država…

Zicer: Ipak, ne možete osporiti da od svih svetskih lidera, najviše se Vučić susreo sa Vašim predsednikom Putinom?

Gvozdenjak: To je tačno i gledajući iz Vaše perspektive veoma značajno. Međutim, iz naše perspektive, to je samo još jedan u nizu susreta, koje ruski predsednik gotovo svakodnevno čini. Mi zaista ne lupamo recke.

Zicer: Da li nam možete reći zašto je predsednik Putin odbio da se obrati narodu ispred hrama Svetog Save. Da li je to zato što prezire Vučića, a onda zbog čega je uopšte dolazio u Srbiju, ili zato što ne zna srpski jezik?

Gvozdenjak: Pre svega moram da demantujem pisanja vaših opozicionih medija, da je prezident Putin odbio da se obrati ispred hrama Svetog Save okupljenom narodu. To jednostavno nije tačno. Putin bi se svakako obratio Srbima, da je bio prisutan, ali pošto je u to vreme spavao, nije nikako mogao da se obrati okupljenom narodu.

Zicer: ??? O čemu Vi pričate. Cela Srbija je videla predsednika Putina. Svi svetski mediji su preneli ovaj događaj.

Gvozdenjak: Mora da se šalite. Putin uopšte nije bio u Srbiji, a nije bio ni njegov dvojnik. To što ste vi videli je hologramska slika predsednika Putina. Kada prezident nije u mogućnosti ili ne želi negde da ide, onda mi pošaljemo njegovim zvaničnim avionom holoprojektor, koji emituje nasnimanu hologramsku sliku prezidenta Putina. Na žalost, još nismo usavršili audioprojekciju, tako da hologram ima oskudan broj reči koje može upotrebiti. Eto zato se „PUTIN“ nije obratio okupljenom narodu, jer je prosto bio HOLOGRAM.