PODELI

Nostradamusova proročanstva već mnogo vekova proučavaju veliki naučnici, i danas su mnoga od ovih proročanstava i dalje nerazrešena.

Neki misle da je svaka vizija bila zagonetka kojoj su bili potrebni pravi delići da bi bila razrešena.

Stručnjaci za njegova proročanstva su uvereni da je polovina njih već ostvarena, a neka su toliko uverljiva da je jednostavno teško ne poverovati u njih.

Gaj Julije Cezar – Statua u Berlinskom muzeju

Jedno od takvih proročanstava vezano je za Rusiju. Naime, Nostradamus je prorekao da će Rusijom zavladati čovek koji će biti inkarnacija velikog rimskog imperatora Gaja Julija Cezara, u Srbiji poznatog po Julijanskom kalendaru po kome Srbi proslavljaju svoje verske praznike.

U proročanstvu se navodi da će ruskom zemljom zavladati imperator koji će biti inkarnacija Cezara, koji će izgledati kao Cezar i ponašati se kao Cezar i koji će Rusijom vladati mnogo godina. Takođe je Nostradamus prorekao da će u to vreme izbiti svetski rat i da će u tom ratu Rusija odneti pobedu, a novi Julije Cezar će postati imperator celog sveta.

Nostradamus je u svom proročanstvu ukazao i na Berlinski muzej u kome se čuva verna statua Julija Cezara.

– Ako hoćete da vidite budućeg svetskog cara, idite u Berlinski muzej, tamo se nalazi njegova statua. – napisao je Nastradamus.