PODELI

U eklskluzivnom intervjuu za Zicer, Predsednik Republike Srbije je končano otvorio dušu i rešio da kaže istinu. Kako je rekao, istina je gorka, ali će nas osloboditi.

AV: Da… Istina je… Ne mogu više da ćutim, dosta sam ćutao! Svi prozivaju Vučića za sve i svašta, viču Vučiću pederu, Vučiću izdajniče… A ja samo ćutim i trpim, pokrivam druge, jer sam odlučio da nosim to breme odgovornosti na sebi. Ali sam stao i rekao: E pa gospodo i gospođe, od danas više neće moći tako, makar vi morali nekog drugog da tražite!

Zicer: Da li to znači…

AV: To znači da se ja ovde ništa ne pitam! Mene u ovoj zemlji niko ništa ne pita! Pa jel ste vi videli ustavna i zakonska ovlašćenja predsednika Srbije?! Pa jel vi mislite da je neko lud da krši zakon i pusti mene da odlučujem o nečemu o čemu odgovara on?! Pa ova zemlja ima i premijera i ministre, i sudije, i vlasnike medija, a samo Vučić svima kriv za sve! E neće više! OD sad će svako da snosi posledice onoga što radi! Svi vole da se slikaju s Vučićem, a o onome što oni rade ja moram da saznajem iz medija! Pa jel sam ja ovde budala da se više pravim da me neko pita nešto o bilo čemu?!

Zicer: Pomenuli ste medije…

AV: Jesam, pomenuo sam i medije! Sad sam kriv i zato što je neko kupio neki medij, i za uređivačku politiku svakog medija u ovoj zemlji! Ljudi, hteli ste kapitalizam, evo vam ga! Svaki medij je privatan i ima svoje urednike, svoju uređivačku politiku… Jel vi mislite da je neko od njih ikad pozvao mene da me pita šta da napiše ili da objavi?! Pa vi ste onda budale! Opet vam kažem, verovali vi meni ili ne: JA SE U OVOJ ZEMLJI NIŠTA NE PITAM, A SVI SE KRIJU IZA MENE!