PODELI

Bivši oficir CIA u anonimnoj ispovesti za Zicer otkriva tajne planove Amerike kako da Srbe ponovo učini velikim i moćnim narodom Balkana.

– Američki narod nije neprijatelj Srbima. Nije ni američka država. Tajni plan koji je realizovala CIA kako bi Srbe oslobodila komunizma i čeličnog zagrljaja Nemačke u koji  je uvukao Tito i njegov režim, nije mogao biti obelodanjen za vreme Miloševića, jer bi sami Srbi najviše bili protiv svog oslobođenja – tvrdi CIA oficir.

– Amerikanci su veoma zahvalni Srbima za savezništvo u dva svetska rata. Naše savezništvo je počelo još za vreme Karađorđevića. Komunizam je sve preokrenuo. Srbima nikada nije bilo u interesu da budu prijatelji Rusima. To ih je uvek koštalo mnogo žrtava, suvereniteta i na kraju države. – tvrdi CIA oficir.

 Zicer: Kako objašnjavate bombardovanje Srbije?

CIA oficir: Jednostavno. To je poslednja faza buđenja srpske nacionalne svesti. Svi ratovi u EX YU su mogli desetostruko više žrtava da koštaju Srbe. Ovo je bio najbezbolniji način.

Zicer: Prosto zvuči nestvarno to što tvrdite. Zar nije mogla Amerika, ako je već želela da pomogne Srbima, da pomogne Miloševiću da stvori krnju Jugoslaviju?

CIA oficir: Tada biste imali jak crnogorski kriminalni lobi koji bi sve kontrolisao, a koji smo izolovali isključivo na prostor Crne Gore i delimično Kosova. Imali biste populacionu eksploziju muslimana koja bi vas pretvorila u džamahiriju u roku od 20 narednih godina. Albanci se ne bi zaustavili kod Kosovske Mitrovice već u Beogradu.

Zicer: A što ste pomogli Hrvatima?

CIA oficir: Vrlo jednostavno, zato što su nam dali novac. Uzeli smo od njihove ustaške emigracije sve novce da bi im pomogli da realizuju novu nezavisnu državu Hrvatsku. Tako smo eliminisali njihov kapital u nekoj potencijalnoj budućoj ekspanziji na Srbiju. S druge strane smo po stvaranju nove NDH preuzeli sve njihove službe i uklonili nemačke. Tako sada vodimo politiku tihog raseljavanja Hrvata iz Hrvatske. Srbi to nikad ne bi uspeli da urade. Na kraju, Srbi, iako su Hrvati počinili genocid nad njima, nikada Hrvatima ne bi učinili ovako nešto. Amerikanci su pragmatični i ne praštaju nemačkim saveznicima. Mi smo praktično uništili hrvatski nacionalizam, koji je bio glavni problem Srba. Njihovu ideju smo doveli do besmisla, a njihovu zemlju stavili pod kontrolu i sad ih sistematski iseljavamo.

Zicer: Ipak, oteli ste nam Kosovo?

CIA oficir: Naravno. Nečim se mora platiti ovaj veliki projekat, a Kosovo je puno rudnih bogatstava, koje vi svakako niste umeli da eksploatišete. Uostalom, vi Srbi nam nikada ne biste platili ni cent da vas oslobodimo vaših neprijatelja.

Zicer: Bombardovali ste nas osiromašenim uranijumom, kako to objašnjavate?!

CIA oficir: Srbi su jedan veoma hrabar ali nepromišljen i nezahvalan narod. Bombardovali smo osiromašenim uranijumom samo Kosovo, na kome većinsko stanovništvo čine Albanci. Potom smo raselili nekoliko stotina hiljada Albanaca sa Kosova u Zapadnu Evropu, da odrađuju prljave poslove za nas. Mi smo vam praktično očistili Kosovo od Albanaca, a vi to niste u stanju da razumete. Za 20 godina na Kosovu neće biti ni jednog Albanca. A osiromašeni uranijum više neće imati nikakvo dejstvo i Kosovo će ponovo biti Srpsko. Da li sad razumete?

Zicer: Ipak ste dozvolili da ti Albanci po Kosovu ruše pravoslavne svetinje i ubijaju sveštenike SPC!

CIA oficir: Više ste vi Srbi sami za vreme komunizma porušili svojih hramova nego što su ih na Kosovu srušili Albanci. Više su vam crnogorski komunisti za vreme Tita ubili sveštenika, nego kosovski Albanci. Uostalom vi ne biste ni shvatili šta imate na Kosovu da Albanci nisu počeli da ruše vaše svetinje.

Zicer: Dakle i to je bio deo tog vašeg čuvenog „tajnog plana“ da se Srbi oslobode?

CIA oficir: Nama Srbi trebaju kao saveznici. Ali pravi Srbi, kao što je bio Pupin, Đujić, i Nikola Tesla, a ne Jugosloveni ili jugonostalgičari. Da, sve je bio plan. Uradili smo sve da vas ponovo vratimo na stari kolosek. Da se vratite pravoslavnoj veri i kosovskom zavetu. Sve vaše neprijatelje koje ste vi držali za dobre prijatelje smo otrgli od vas i naterali ih da se pokažu kakvi su zaista. Slovenci, Hrvati, Muslimani, Albanci, Makedonci, Crnogorci, nikad nisu bili vaši prijatelji. Oni su smeće koje je trebalo počistiti, a vi to nikad ne biste uradili. Ali ne samo oni nego i deo Srba koji je bio blizak nemačkom Bundestagu, tu pre svega mislim na demokrate i jugonostalgičare. Vaše današnje liberale, koji vam isto tako predstavljaju problem kao i Hrvati.

Zicer: Znači vi ste nam učinili ogromnu uslugu tako što ste rasturili Jugoslaviju, bombardovali nas, i sklonili neke naše demokrate sa lica zemlje?

CIA oficir: Naravno. Jer da je ostala Jugoslavija, Srba danas ne bi bilo. Oni u zapadnom delu Jugoslavije bi postali katolici i na kraju Hrvati. Oni na istoku i jugu bi postali muslimani ili kriminalci. Albanci bi vam preuzeli Beograd zajedno sa crnogorskim kriminalnim klanom. Bosnu bi podelili između sebe Hrvati i muslimani.  Makedonci bi vam uzeli i svetinje na Kosovu kao svoje, kao što su vam uzeli drevne nemanjićke crkve po celoj Makedoniji a da vi ni danas o tome ništa ne govorite, niti se bunite. Ono malo Srba što bi preteklo bi bili potpuno dezorijentisani, ne bi imali svoj identitet i smatrali bi sebe Jugoslovenima. Da, mi smo vam učinili uslugu i pomogli vam da se oslobodite. Mi smo uništili nemački projekat zvani Jugoslavija,  koji je trebao Srbe zauvek da izbriše sa lica zemlje. Ali to nije sve. Za par godina vi ćete postati naš najvažniji saveznik na Balkanu. Tek tada ćete videti da je ovo sve bilo planirano, a tada će i ostali to shvatiti, no tada će biti kasno, jer će Srbija ponovo biti velika i moćna država uz pomoć Amerike.