PODELI

Kako nezvanično saznajemo, u emisiji Pressing autora i voditelja Jugoslava Ćosića na TV N1, u kojoj će gost biti Hašim Tači, biće reči i o beogradskim izborima.

Po informacijama koje su procurele, Hašim će najaviti kandidaturu na beogradskim izborima, jer je kako tvrdi, uvideo da je opozicija podeljena i da mora čvrsta ruka da je povede u borbu protiv diktatora Vučića. Tači smatra da on kao građanin Srbije, jer se Srbija ne odriče Kosova, ima pravo da učestvuje na beogradskim izborima i da još nije kasno da proglasi svoju izbornu listu. Obzirom da već godinama poseduje nekoliko nekretnina u Beogradu, može se smatrati Beograđaninom.

Tači je obećao da će poboljšati uslove u zdravstvu jedinstvenim i proverenim metodama još za vreme NATO agresije. Što se tiče narkomanije, Tači se zalaže za legalizaciju lakših opijata i kontrolisanu upotrebu težih opijata uz stručni nadzor njegovog medicinskog tima.

Opozicija u Srbiji se našla u nedoumici povodom informacije da bi se Tači mogao kandidovati za beogradske izbore. Dok jedni (DJB-Dveri) smatraju da je njemu mesto u zatvoru, drugi opozicionari misle da bi možda Tači ipak bio idealan protivkandidat vladajućoj koaliciji, jer ima više para od Đilasa i mnogo jače međunarodne veze i uticaj.