PODELI

Zicer je došao do neverovatnih podataka koji objašnjavaju zašto je Morgan Friman antisrpski raspoložen i zašto iskrivljuje sliku događaja u Srebrenici tokom rata u Bosni ’90-ih.

Naime, porodica Morgana Frimana se često selila, te je na kraju promenio nekoliko velikih gradova i završio u crnačkoj četvrti velikog grada Čikaga.

Crnačka četvrt u Čikagu se graniči sa srpskom. Deli ih jedan most. S druge strane mosta se nalazi Libertvil, predrađe naseljeno gotovo isključivo Srbima. U Libertvilu se nalazi srpska crkva, škola, manastir, i gotovo svaka kuća i zgrada imaju okačenu srpsku zastavu. To je deo Čikaga koji su naselili četnici nakon Drugog svetskog rata.

Most između crnačkog i srpskog dela grada je gotovo uvek pust, jer ni jedni ni drugi ne smeju da pređu most.

S obe strane mosta se nalaze dve različite zajednice naoružane do zuba.

Morgan Friman je kao radoznalo dete jednom prešao most i ušao u srpski deo Čikaga. Tu je, po svedočenju njegovih prijatelja, dobio takve batine, da je jedva ostao živ.

Ceo život je bio kivan na Srbe zbog tog događaja. I mada je ateista po ubeđenju, čisto iz inata je prešao u Islam, jer je ubeđen da se Srbi i muslimani mrze najviše na svetu. U islamskoj zajednici u Americi je pao pod uticaj propagande o Srebrenici i još više pojačao svoju mržnju prema Srbima. Kako njegovi prijatelji svedoče, Morgan se zarekao da će se Srbima osvetiti kad-tad.