PODELI

Kako Zicer saznaje iz dobro obaveštenih izvora bliskih vrhu Srpske pravoslavne crkve, prilikom susreta premijera Aleksandra Vučića i patrijarha srpskog Irineja napravljen je tajni dogovor da se razbiju demonstracije po Srbiji!

Vučić se požalio patrijarhu da ne zna šta da radi sa demonstrantima i da protesti prete da ugroze stabilnost države pa i njegovu vlast. Na to se partijarh samo osmehnuo i kako navodi naš izvor, dodao da crkva ima rešenje.

Naime, patrijarh je obećao Vučiću da će odmah iz istih stopa izmoliti od Boga jako loše vreme i vremenske nepogode sa veoma niskim temperaturama, tako da demonstracije postanu nemoguće.

Naš izvor kaže da je patrijarh sa par sveštenika odmah posle susreta sa Vučićem otišao u crkvu i odslužio moleban za vremenske nepogode, koje su kako vidimo već pogodile Srbiju.

kisa-pljusak

Obično se patrijarh posle vaskršnjih praznika moli da vreme bude lepo da bi praznici bili prijatniji, ali ovaj put se molio za vremenske nepogode, što je malo neuobičajeno u pravoslavlju, no kao što vidimo ipak funkcioniše.