PODELI

Uroš Marković, predsednik Demokratske omladine, revoltiran izveštajima Galup marketinške agencije, u kojoj se preko 80 posto ispitanika starijih od 60 godina, opredelilo da svoj glas da aktuelnom režimu i A.Vučiću, izjavio je smrtno ozbiljan, na redovnoj sednici za novinare, da će zahtevati promenu izbornog zakona. Da se ne radi o vrsnom intelektualcu, neko bi pomislio da je Marković udaren mokrom čarapom ili da se najeo bunika, kako to kaže narod. Evo njegovih misli, za koje smo sigurni da će dugo biti navođenje kao primer kako nekad političar treba da zaćuti.

„I evo taj Galup u izveštaju kaže da su penzioneri listom za one. Neću im imena pomenuti. I za onog. Puj pu pu (Marković pljucka po mikrofonu pred novinarima). Šta da radimo mi mladi? Da se ubijemo ili da ubijemo njih (penzionere). E pa nećemo, ali ćemo zato se zalagati da se penzionerski glasovi broje umanjeno. Promena sistema u kojem će građani preko 60 godina imati posebnu (žutu) boju listića, koji će se u ukupnom zbiru računati upola manje od regularnih glasova. Registracija glasača kao u Sjedinjenim Državam, pa da vidimo ko će da zemlju vodi u budućnost“.

Ovaj izveštaj bi bio više za rubriku „verovali ili ne“ da preko 300 demokratskih omladinaca, nije na ovu notornu glupost svog šefa, burno reagovala i ovacijama dočekala. Ni sami novinari nisu znali da li su prisustvovali utakmici ili saopštenju za štampu.