PODELI

Vlada Srbije se užurbano sprema da pošalje novog ambasadora u Ameriku. Za sad iz kabineta predsednika Vlade još nisu stigle informacije ko bi mogao biti novi srpski ambasador u SAD. Ipak, na osnovu čeršijskih spekulacija koje se uvek na kraju pokažu kao tačne, izgleda da je Vučić pripremio dvoje kandidata.

U zavisnosti od toga ko će pobediti na američkim izborima, Vlada će odabrati jednog od to dvoje kandidata za ambasadora.

Kako smo saznajemo, ako pobedi Donald Tramp, Srbija šalje Jelenu Milić za novog ambasadora. Zna se da Tramp voli zgodne žene poreklom sa Balkana a zna se i da Milićka voli Amerikance (bez obzira na godište). Ako pobedi Hilari Klinton, Srbija šalje Velju Ilića koji je uvek spreman da se žrtvuje za dobrobit Srbije.

– To je veoma lukav plan – objašnjava za Zicer ugledni ruski politički analitičar B. Jovanovič i dodaje: „Vlada Srbije na ovaj način pokazuje da je dorasla situaciji i da prati globalne trendove. Najvažnije je da ova dva kandidata odgovaraju američkom establišmentu i predsedniku SAD. Srbi su do sada vodili jalovu spoljnu politiku i zbog toga su srpski interesi uvek bili ugroženi. Nadam se da će ova dva kandidata opravdati poverenje koje im je ukazala Vlada Srbije.“- zaključio je B. Jovanovič.