PODELI

Кako javljaju izveštači iz više mesta u Srbiji, srpski konjari su u velikom strahu, da njihovi konji ne ostanu bez repova.

Naime prema novom Vladinom nacrtu zakona, za određivanje dečjih dodataka i nadoknada za trudnice biće potrebno  da trudnice i samohrane majke dokažu da ne mogu da iščupaju konju rep.

U prvom momentu su se uplašili i uzgajivači podolskih volova, ali je premijer demantovao da su u pitanju volovski repovi, već samo konjski.  Surčinski uzgajivač konja Кrmivoje pokrenuo je akciju lobiranja preko predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića, takođe poznatog konjara,  da se njegovi konji izuzmu iz učešća u konkursu za trudnice i samohrane majke. Odgovarajući na napade Кrmivoja i Jovanovića, premijer je rekao da će se na njihovim konjima prethodno uraditi testovi na narkotike, kako trudnice i samohrane majke ne bi bile oštećene čupajući rep drogiranim konjima, a time i dovedene u opasnost da ih neka kobila ritne u pokušaju čupanja repa.

article-0-13f2f4a7000005dc-786_634x407

Protestu se pridužio i poznati pevač i odgajivač konja Zvonko Bodan. Prestao je da sprema svog mrkova, a više i ne preže fijaker, u strahu od pomahnitalih trudnica koje vežbaju čupanje konjskih repova, jer je vladajuća stranka za one koje iščupaju rep konju obećala nagradu u vidu 1000 dinara, sendviča i slike premijera u prirodnoj veličini. U saopštenju vladajuće stranke kaže se da će za najuspešnije biti i obezbeđena radna mesta u firmi Jura, a Mića Jovanović je rekao da će tri najuspešnije čupačice konjskih repova biti proglašene za doktore nauka na njegovog univerziteta.

Povodom dešavanja u vezi čupanja konjskih repova oglasio se i ministar unutrašnjih poslova, takođe doktor  Jovanovićevog univerziteta. On planira da uvede privremenu uredbu o zabrani muškarcima da vezuju кosu u rep, kako bi ih zaštitio od nasilja koje su u Srbiji započele samohrane majke i trudnice, čupajući repove. Jedini koji se do sada usprotivio stavovima konjara iz vladajuće koalicije je dr Marjan Rističević. On je saopštio da sve svoje naučne radove završava uz pomoć traktore i da su konji zastarela tehnologija, sa kojom Srbija ne može u Evropsku uniju. Trudnice i samohrane majke se za sad ne oglašavaju, kao ni udruženje za zaštitu životinja. Iz nama nepoznatih razloga svi odbijaju razgovor sa Zicer-om.

15 KOMENTARI

Comments are closed.