PODELI

Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora bliskih vrhu Dveri, lider ove partije je danas besan došao u stranku i najavio da će pokrenuti akciju da se prekreči freska Bate Gašića.

Boško je tom prilikom izrekao mnoštvo uvredljivih reči na račun Gašića koje ovom prilikom nećemo preneti zbog cenjenih čitalaca.

– Kakva je to naša crkva kad dozvoljava da se oslika u hramu kao freska jedan Gašić? – vikao je Boško i najavio akciju Dveri pod imenom „prekrečimo Gašića“.

Narednih dana, kako saznajemo, saborci Dverjani će se okupiti ispred crkve Sv. Jovana na Bagdali kod Kruševca sa sve četkama i jupolom kako bi prekrečili fresku sa likom Bate Gašića.

bosko-obradovic232
Kako saznajemo od istog izvora, Boško se posle sednice Dveri na kojoj je najavio ovu neverovatnu akciju, jadao najbližim saradnicima da nije fer prema njemu koji je veliki vernik i političar to što crkva nikad nije ponudila da uradi njegovu fresku. Istina, priznao je Boško, „Ja nemam para kao Gašić, niti imam te zanate da bih namakao pare, ali zašto se popovi ne zapitaju ko je danas najbliži liku i delu Nemanjića. Popovi bi trebali da znaju da sam ja najbliži Nemanjićima po svemu i po političkom programu i po religijskim uverenjima.“

Kako nam je naš izvor javio, Boško je veoma pogođen ovom freskom. Toliko je utučen da je prestao da posti sredu i petak a njegovi najbliži saradnici strahuju da bi na kraju mogao preći u neku sektu iz inata pravoslavnoj crkvi.