PODELI

Otac Makarije, svetogorski monah i pustinjak, juče je otkrio u Kareji, da mu se Nikola Tesla javio u snu i zamolio ga da obznani njegovu volju po pitanju njegovih zemnih ostataka.

Otac Makarije je skromni monah pustinjak. Podvižnik na Svetog Gori već više od 50 godina. Makarije je rodom Grk, iz siromašne porodice. Na Svetu Goru je došao kao nepismeni mladić. Školu nije završio zbog siromaštva ali je zato sav predan Bogu posvetio svoj život monaškom podvigu.

Kako javljaju grčki mediji, ovaj kaluđer nije nikad čuo za Nikolu Teslu, niti išta zna o svetu nauke.

Otac Makarije tvrdi da mu je u san došao čovek balkanske građe i lika, iza koga su sevale munje i gromovi. Prvo je pomislio da je u pitanju Sveti Ilijia. Ali mu se taj čovek obratio i rekao da je on Srbin Nikola Tesla, a zatim ga je zamolio da svetu objavi njegovu želju u vezi njegovih posmrtnih ostataka.

Kako tvrdi otac Makarije, Tesla je izrazio želju da se njegovi posmrtni ostaci vrate NAZAD U AMERIKU!

Tesla je rekao ocu Makariju da nije lepo što se Srbi zbog njega svađaju, da on nikada u svom životu ništa nije radio zbog para, nego sve u slavu Božiju, a sada se Srbi zbog para svađaju gde će stajati njegova urna. Otac Makarije tvrdi da je Tesla bio veoma ljut i da mu je rekao da ga je stid pred Bogom zbog takvog ponašanja Srba.

– Bezbožnicima poruči da nisam njihov i da ništa ne znaju. A patrijarhu poruči da nije sve u parama i da ima Boga – rekao je Nikola Tesla, a objavio je otac Makarije svetogorac, prenose grčki mediji.