PODELI
Balša Božović deli fantomke protestantima koji pristižu autobusima iz unutrašnjosti.

Na proteste, koje je organizovala opozicija, protiv rušenja nelegalnih objekata manje više u vlasništvu upravo opozicionih lidera, kako Zicer saznaje,  protestanti su dovoženi iz cele Srbije sa 40 autobusa. Većina protestanata je već imala svoje fantomke kada su izašli iz autobusa. Onima koji nisu imali, Balša Božović je podelio fantomke odmah po izlasku iz autobusa.  Deo protestanata se izgubio po dolasku na autobusku stanicu, jer nisu znali gde je Vlada Srbije ni Hercegovačka ulica, mada se ona nalazi tik do autobuske stanice.

4122228257371c25dd886791310819_v4_big (1)

Protestanti su nezadovoljni organizacijom. Neki od njih su pristali da progovore za Zicer. Kako smo saznali većina protestanata je iz unutršnjosti Srbije. Samo su vođe puta iz Beograda. Za ove proteste su kako tvrde dobili po hiljadu dinara i sendvič.

Marko Bošković član DS-a iz unutrašnjosti Srbije, koji je želeo da ostane anoniman kaže:

– Mi smo jutros krenuli iz stranačkih prostorija, gde je bilo zborno mesto, za Beograd. Organizacija je očajna. Sendviči su bili pokvareni. A vozač nije hteo nikome usput da stane, iako su mnogi imali problema sa probavom. Do Beograda je u autobusu postalo nesnošljivo. Pre polaska su nam samo rekli da kad dođemo u Beograda treba da vičemo „mali lopove“. Niko nam nije objasnio gde je Savamala i gde je ta porušena ulica. Nemamo pojma o čemu se tu radi.

b00255dfade471bdea70640e3742a90a

Dragana J., takođe iz unutrašnjosti Srbije, jedna od protestantkinja kaže:

– Prošli smo k’o bos po trnju, sendviči su bili pokvareni, a nismo ni sokiće dobili. Moj komšija koji je išao pred izbore u režiji SNS-a mi je to sasvim drugačije opisao, skoro kao ekskurziju. Ovo nije bilo ni nalik tome. Ali nema veze, ja sam i onako htela da dođem kod tetke, a ovo je bio besplatan prevoz.

Veći deo protestanata koji nije mogao da nađe Hercegovačku ulicu ni zgradu Vlade, otišao je do parkića kod Ekonomskog fakulteta i tu se izmešao sa migrantima. Kako kažu tu ih niko neće tražiti, pa će sačekati prevoz za nazad, a dnevnice su male da bi sami plaćali prevoz da se vrate. Neki u šali dodaju da bi sad mogli da nastave put Evrope zajedno sa migrantima.