PODELI
Puštajte me, prokletinje

Bivša portparolka Haškog tužilaštva Florens Artman privedena je u Hagu, jer je protestvovala protiv nepravednog suđenja i kazne koja očekuje Radovana Karadzića.

Dopisnik “Zicera” iz Haga javlja da je pre početka izricanja presude Radovanu Karadžiću, ispred suda došla Florens Artman, koja je nosila transparente “Srbija u srcu” i “Ne daj se, Radovane”.

Dopisnik “Zicera” uspeo je da priđe gospođi Artman i pita je kakvu presudu očekuje.

– Znate kako, ja sam veliki ljubitelj Srbije i srpskog naroda. Zbog Srbije sam i dala otkaz u Haškom tribunalu, pošto je to sud koji je napravljen samo da bi osudio Srbe, iako su od svih najmanje bili krivi. Šta je sa Hrvatima, muslimanima i Šiptarima? Njima je sve oprošteno, iz čega se vidi da su od početka bili na njihovoj strani i da su im oni pomagali u ratovima u bivšoj Jugoslaviji – kaže Florens u jednom dahu.

– Mislim da bi cela Srbija trebalo da bude složna u odbrani i čuvanju svojih građana, koji su hrabro branili svoju zemlju. Mislite li da je slučajno izabran baš današnji dan za izricanje presude? Ne! Namerno su to uradili, da bi pokazali da će ponižavati Srbe uvek i na svakom mestu, što je jedna velika sramota. Samo da znate, ja ću uvek biti uz srpski narod i boriću se da se sazna istina – zaključila je Artman za “Zicer”.

Kako smo saznali, nakon privođenja, dok je na ispitivanju čula vest na koliko je osuđen Radovan Karadzić, njoj je pozlilo, pa je medicinsko osoblje moralo da interveniše.

11 KOMENTARI

Comments are closed.