PODELI

Neviđena policijska brutalnost zabeležena je prilikom pretresa aktivista LGBT udruženja „Da se zna“ kod kojih je pronađena droga.

Naime, pre nekoliko dana policija je upala u stan dvoje LGBT osoba iz udruženja „Da se zna“ po prijavi za posedovanje i promet opojnih droga. Kako saznajemo od jednog od očevidaca, ponašanje policije je bilo toliko brutalno da je izazvalo protest udruženja 6. marta na ulicama Beograda.

–Najpre su se razdrali toliko da su nas rasplakali, a onda kad su saznali da smo LGBT počeli su da nas ismejavaju i ponižavaju – vidno potrešena priča nam mladić Aleksandar Jovanović, koji se predstavlja kao Cica, 23, iz Mirijeva, crnokos, visok oko 175 cm, koji nas je zamolio da ostane anoniman.

– Terali su nas da stojimo mirno i pevamo Bože pravde iako smo rekli da smo ateisti. Na to je jedan od njih rekao da ako je tako onda ide Baja Mali Knindža najveći hitovi. Najgore je prošla koleginica lezbijka koju je jedan pitao prekodrinskim naglaskom „Štas kuvala za ručak danas mala“ što je najviše potreslo ali nije smela da otvoreno pokaže svoj feminizam jer su bili brojčano nadmoćniji. – kaže Aleksandar.

– Na pitanje policajaca „A šta je ovo je li bre?!“ pokazujući na to malo drogice, to je verujte ništa, bezveze, kolega je od straha dreknuo – Nije naše našli smo! – na šta je cela patrola prasnula u smeh. Jedan se i zacenio koliko se smejao. Toliko su se glasno i nasilno smejali da je meni pozlilo. – tvrdi Aleksandar.

Kako dalje objašnjava naš anonimni sagovornik Aleksandar njegova koleginica od tada ima problem da uopšte priđe kuhinji u stanu, te ne može ni vodu da uzme.

– Jel shvatate koliko je istraumirana?! Zahvaljujući dobrim ljudima uspeli smo da joj skupimo novac za paket Evijan vode. – dodaje Aleksandar.

Iz policije tvrde da se navodi udruženja ozbiljno ispituju i ukoliko istraga pokaže da su tačni biće preduzete mere protiv policajaca koji su bili na licu mesta.