PODELI

Docent Bogoslovskog fakulteta sveštenik Vukašin Milićević imao je bliski susret treće vrste nakon što je hirotonisan za popa.

Vukašin tvrdi da je zaista video vanzemaljce i da to nije zbog vutre koju inače povremeno duva, kako zli jezici tvrde, pošto to veče uopšte nije motao buksne.

– Bilo je to jedno toplo leto u Sarajevu. Nakon neprespavane noći, vraćao sam se u hotel od jedne prijateljice, i negde iznad Baščaršije sam ugledao leteći tanjir. Iz tanjira su izašla tri oniža zelena bića i kad su mi prišli nekako kao da sam se skamenio.- objašnjava pop Vukašin.

– Nisam mogao da mrdnem ni da zucnem. Vanzemaljci su mi pokazali knjigu Karla Marksa „Kapital“ i rekli mi da je to proročka knjiga te da će se besklasno društvo na našoj planeti realizovati u veoma bliskoj budućnosti. – rekao je pop Vukašin.

– Vanzemaljci su mi objasnili da je Marks sve tačno predvideo i da kad komunizam zavlada celom planetom, više neće biti ratova, ni gladi, ni bolesti. Objasnili su mi da će to biti pravi raj na zemlji. Takođe su mi rekli da ljudi više neće umirati jer će medicina da im produžava život do beskonačnosti. – Tvrdi pop Vukašin.

– Kako su iznenada pojavili tako su iznenada ponovo otišli na nebo, a ja sam ostao zatečen. Čim sam se vratio u Beograd, uzeo sam kevinu staru sliku sa drugom Titom i okačio na zid. I sad patrijarh hoće da me raščini jer govorim o vanzemaljcima i komunizmu na TV. To je zato što patrijarh podržava četike, a oni ne veruju u vanzemaljce. – zaključio je pop Vukašin.