PODELI

Tokom policijske operacije u Obrenovcu uhapšena su tri Srbina koja su se prerušila u migrante i tako mesecima neometano vršila sitne krađe.

Kako je saopšteno iz policijske uprave u Obrenovcu ova tri Srbina su se prethodno kvarcala da pocrne, potom su se obukli kao migranti, a izmislili su i jezik koji je trebao da liči na arapski.

Tri lopova prerušena u migrante su operisala po Beogradu, Obrenovcu i pojedinim selima u Sremu.

Na saslušanju jedan od trojice lažnih migranata D.M. se pobunio i pitao kako pravi migranti mogu da idu bez dokumenata i kradu a Srbima to nije dozvoljeno.

– Mi smo samo krali u supermarketima. Nismo obijali zlatare, nismo silovali žene, nismo ubadali ljude noževima. Dobro, tu i tamo bismo odžeparili nekoga u gradskom prevozu ali samo ako vidimo da je stranac. – rekao je M.P. jedan od lažnih migranata.

M.P. je u razgovoru sa policijom priznao da nisu spavali u migrantskim kampovima i da su se držali podalje od migranata jer su se bojali da ih migranti ne izbodu noževima ako provale da su Srbi.

– Stvarno je dobar osećaj kad znaš da ti niko ne može ništa samo zato što si druge boje i što nemaš lična dokumenta. Osećali smo neopisivu slobodu, ali je nismo zloupotrebili, k’o neki.- rekao je D.M. iskvarcani Srbin koji je nekoliko meseci bio lažni migrant.

– Da naša policija savesno obavlja svoje zadatke, jasno je i po ovom slučaju hapšenja lažnih migranata, koje je zaista bilo teško uočiti, locirati i uhapsiti. Niko u Srbiji neće moći da zloupotrebljava položaj migranata da bi vršio kriminal. – rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.