PODELI

Agencija Rent-a-bot „Transformersi“ već godinama unazad iznajmljuje botove za stranačke štandove uoči izbora.

Tako možete primetiti iste ljude na štandovima različitih političkih partija.

Kontaktirali smo direktora ove agencije koji je želeo da ostane anoniman, da nam pojasni kako funkcioniše njihova agencija i kako su se odlučili za ovaj nesvakidašnji biznis.

– Naša agencija funkcioniše po strogo utvrđenim pravilima. Poverenje i tajnost informacija je na prvom mestu. – rekao nam je direktor.

– Pošto su se mnoge stranke raspale, kao recimo G17+ ili DSS njihovi botovi su ostali takoreći bez posla. Mi smo se dosetili da pokupimo te ljude, koji već svakako imaju iskustvo u političkom angažmanu i osnujemo agenciju za rentiranje tih botova. – pojašnjava direktor.

– U početku nismo imali previše angažmana. Nekako kao da je postojala odbojnost prema nama, ali danas hvala Bogu, sve je više političkih apstinenata. Sve je manje političkih aktivista. Tako da nam se ukazala šansa da rentiramo politički obrazovane i iskusne botove. – dodaje direktor.

– Na samom početku smo moja žena i ja morali da radimo sve te zahtevne botovske poslove. Tako se događalo da pre podne stojimo u Knez Mihajlovoj za štandom SNS, a posle podne na Vračaru za štandom DS. Danas, imamo oko 500 zaposlenih. Posebno su komentar-botovi, posebno su Facebook i Twitrer botovi. Zatim imamo botove za proteste, oni su nam se višestruko isplatili, jer su odmah nakon protesta mogli da pišu komentare za SNS pljujući i blateći proteste kao ljudi koji su neposredno bili učesnici tih istih protesta, dakle insajderi.- objašnjava direktor.

Na naše pitanje šta bi od svega do sada mogao da izdvoji kao najzanimljivije, direktor nam je otkrio jednu neverovatnu tajnu.

– Postoje i crkveni botovi. Imamo neke klijente koji žele da se nametnu kao kandidati za patrijarha SPC. Ozbiljni su klijenti i ozbiljno plaćaju, tako da neću navoditi njihova imena. Uglavnom, tu smo se malo u početku pokazali nespremni jer se nikad nismo bavili tim stvarima, ali kada smo to sve povezali sa politikom, postalo je mnogo lakše. Tako smo uspeli da diskreditujemo patrijarha kod većine opozicionih glasača a to se odrazilo i na sveukupni patrijarhov rejting u narodu. Naši klijenti su prezadovolji i na narednoj crkvenoj skupštini će pokušati da sruše patrijarha i izglasaju svog čoveka.- zaključuje direktor.